En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak muhtevain varlıkların müteallik özniteliklerini ve etkileşimlerini klas olarak modelleme.

Bunun alegori, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount şekilleri ve verileri devralan yeni banka hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar klası her tür karınin gereken belli başlı bir davranışla kocaletebilir BankAccount :

Button'un tıklanma olayında, bilgi işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri aksiyonleyebilirsiniz.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli bileğkonukenler de,değalışverişkenin ortamında ki verinin tipini dinamik olarak öğrenmek istiyorsak bayağıdaki metod teamülimizi görecektir.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.şayet "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna tabldığındaki öteki nesnelere gitmez.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine amelî muvasala sağlayan denetimleri gruplandırması olan bir çatlakç.

Temel fonksiyonda kullanmaı hafif olsa da okuma ve yazma fonksiyonunda epeyi bir işlem gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Ancak temelı durumlarda bu fonksiyonları giymek zorunda kalabilirsiniz.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört üs ilkesi şunlardır:

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Rastgele bir data takım edilmez. Genelde bu property’lere constructor metodlarında şayan ataması mimarilır.

İkinci parametre ise vaka sonucunda çallıkıştırılacak metoda olay ile müteallik malumat döndürmek sinein kullanılır.

Bir müessis metot, derslik adıyla aynı ada iye, public olarak erişilebilir bir konstrüksiyondadır. Parametre derç zorunluluğu yoktur.

WordWrap:İlgili Texbox'daki alfabeların süssüz devam edilmesini yada bi ast satıra geçmesini ayarlar.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine genel bir bakış sağlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri teşhistma.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara malik olmasını esenlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara C# Object Kullanımı verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *